DIN 6880 Шпонка сталева 45H

DIN 6880 Шпонка сталева 45H

Сталь png45H pngБез покриття png
DIN 6880 Шпонка сталева 45H СтандартDIN 6880МатеріалСтальМарка сталі45HПокриттяБез покриттяДовжина, мм980, 1000Висота, мм3, 4, 5, 6, 7, 8..Упаковка, шт.1, 10, 5, 2, 3Ширина, мм3, 4, 5, 6, 8, 10..

Кріплення для харчової промисловості

Металовироби з нержавіючої сталі A2 і A4 гуртом

Виробниче обладнання харчопрому передбачає безпосередню взаємодію технічних засобів із продуктами харчування або з сировиною для їхнього виробництва. А значить кріплення і металовироби для харчової промисловості, які використовують на виробництві, зобов'язані зберігати свої конструктивні характеристики в умовах впливу вологи і хімічно активних речовин і одночасно забезпечувати гігієнічність. Кріплення для харчової промисловості не повинно впливати на властивості, склад і харчову цінність продуктів, напівфабрикатів і сировини.

Найкраще описаним вимогам відповідають металеві вироби зі спеціальних нержавіючих сталей. Причому для застосування в харчопромі рекомендовані не всі нержавіючі сплави заліза з вуглецем, а особливі аустенітні сталі, які збагачені легуючими компонентами – нікелем, хромом та іншими хімічними елементами.

Справа в тому, що хромонікелеві сталі відрізняються підвищеною корозійною стійкістю і одночасно міцністю і пластичністю. Спочатку вони були задіяні саме для виготовлення всілякого нержавіючого кухонного посуду. І тому не дивно, що сьогодні вони – найбільш використовувані сплави, з яких роблять металовироби для харчової промисловості. Але все ж промислову популярність здобули не всі різновиди аустенітних сталей. Найчастіше металовироби для харчової промисловості роблять із сталевих сплавів класу A2 і A4.

 

Кріпильні вироби з харчових сталей

Потрібно сказати, що термін «харчова сталь» в деякому сенсі не є коректним, і це скоріше розмовне найменування сплавів для виготовлення металовиробів. Харчова сталь – це нержавіюча сталь, яка повинна не просто відрізнятися підвищеною корозійною стійкістю, а й справлятися з впливом дезінфікуючих рідин під час проведення регулярних санітарно-гігієнічних обробок обладнання. Йдеться в тому числі і про хлорування виробничих потужностей, яке застосовують для захисту технічних засобів від поширення шкідливих мікроорганізмів.

Характеристики та склад нержавіючих сталей A2 і A4 відрізняються, і тому, вибираючи металовироби для харчової промисловості, потрібно чітко розуміти особливості і умови їхньої експлуатації.

  • Нержавіюча сталь класу A2 (аналог AISI 304) містить 0,07 % вуглецю (С), 0,75 % кремнію (Si), 2 % марганцю (Mn), 8-10 % нікелю (Ni) і 18-19 % хрому (Cr). Виняткові властивості цього матеріалу і пояснюються додаванням у сплав хімічних елементів нікелю і хрому, процентна кількість яких нерідко використовується в маркуванні сталевих виробів. Наприклад, маркування металовиробу для харчової промисловості або посуду по типу «сталь 18/10» і говорить про те, що в сплаві міститься 18 % хрому і 10 % нікелю.

Перший із цих металів забезпечує металу додаткову корозійну стійкість, а другий – високу гнучкість і пластичність. Захисна оксидна плівка, що утворюється на поверхні сталевого сплаву, оберігає нержавійку від багатьох небажаних хімічних реакцій, але все ж не гарантує захисту матеріалу проти корозії в кислому середовищі.

Тому кріплення для харчової промисловості з нержавіючої сталі класу A2 підходить не у всіх випадках. Якщо виробничий цикл передбачає вплив кислоти або хлорних розчинів, для більшої надійності його замінюють аустенітним сталевим сплавом класу A4.

  • Нержавіюча сталь класу A4 (аналог AISI 316) містить 0,08 % вуглецю (С), 1 % кремнію (Si), 2 % марганцю (Mn), 10-14 % нікелю (Ni), 16-18 % хрому (Cr ) і 2-2,5 % молібдену (Mo). Саме молібден і забезпечує збільшення стійкості до корозії в умовах впливу кислот і хлорних розчинів. З аустенітної сталі класу A4 роблять більш дороге, але більш надійне і широко використовуване кріплення для харчової промисловості.

 

Наші постійні партнери у галузі Харчової промисловості

Гудвеллі Україна ТОВ Миронівська птахофабрика ПРАТ Кормотех ТОВ Глобинський М'ясокомбінат ТОВ

 

Залишайтесь на зв'язку

Вкажіть Вашу електронну адресу, щоб слідкувати за новинами "Дінмарка"


close-modal
Забули пароль?
icon
logo Din Mark